Bezlepková bublanina

Bublanina s třešněmi 

Těsto:

 150 g mouka - Jizerka 

100 g kukuřičná polohrubá mouka

 150 g cukr krystal

 100 ml mléka

 3 vajíčka

 1 prášek do pečiva - Dr. Oetker, Labeta 

vypeckované třešně 

Postup: 

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem. Do velké mísy dáme nejdříve mouku s práškem do pečiva a postupně vmícháme sníh a vyšlehané žloutky. Až potom zamícháme do těsta mléko a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Třešně umyjeme, vypeckujeme a poklademe na těsto. Nakonec dáme do trouby a pečeme na 170 °C asi tak 30 minut. 

Tip: Třešně jsou dobrým zdrojem draslíku, který pomáhá udržovat pravidelný rytmus srdce a zdravou pokožku. Třešně také mohou preventivně působit proti dně. Při alergii na mléko stačí vyměnit mléko za mandlové nebo rýžové.