MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU

Ingredience:

6 bílků

300g cukru krupice

100g cukru moučka

150g mandlové mouky

 

Ingredience krém:

2 lžíce domácího karamelu- postup minulý recept

1 mascarpone

3 lžíce uvařeného a vychladlého vanilkového pudingu

2 lžíce cukru moučka

2 lžíce opražených mandlových lupínků s cukrem

 

 

Postup laskonky:

Bílky s krystalickým cukrem šleháme ve vodní lázni nad párou do tuhé pěny asi 15 min. Misku s pěnou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Zlehka poté přimícháme mandlovou mouku s moučkovým cukrem do tuhého sněhu .
Na plech položíme pečící papír . Pomocí šablony na laskonky potřeme těsto na plech.
Troubu předehřejme na 130°C. Vložíme plech a zapékáme 15 min, až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80°C a necháme dosušit . Vychladlé laskonky slepíme krémem.