ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK

Bezlepková ischelská kolečka:

těsto:

200g  mouky Jizerka

200g másla

200g strouhaného kokosu 

            kokos zalít 200 ml horké vody , poté rozmixovat a přes plátno přecedit - do těsta použijeme jen kokosovou moučku 

200g vlašských ořechů (mleté)

80g cukru

3 lžíce kakaa holandského typu

1 lžička skořice

1 vejce

vypracujeme těsto které dáme odležet do lednice,

poté rozválíme  a vykrajujeme kolečka.

upečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C  přibližně 7-8min

krém:

200g másla utřeme se 100g cukru a poté přidáme 200g mletých vlašských ořechů 

kolečka slepíme krémem a posypeme moučkovým cukrem nebo kokosem

Dobrou chuť, R.H.