SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU

Piškotový korpus:

150 g mouky -Jizerka

100 g cukru

5 vajíček

2 lžíce mléka

½  bezlepkového prášku do pečiva

Oříškový korpus:

100 g mouky -Jizerka

100 g mletých ořechů

100 g cukru

5 vajíček

2 lžíce mléka

½  bezlepkového prášku do pečiva

Kakaový korpus:

150 g mouky- Jizerka

150 g cukru krystal

5 vajíček

2 lžíce mléka

3 lžíce kakaa

½ bezlepkového prášku do pečiva

Krém:

500 g másla

250 g cukru

400 ml mléka

1 ½ bezlepkového vanilkového  pudingového prášku

3 lžíce rumu

3 žloutky

Na zdobení:

Fondán od Dr.Oetker

Postup korpusy:

V misce vyšleháme bílky v tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do větší misky dáme mouku a kypřící prášek, přidáme sníh a vyšlehané žloutky. Přilijeme mléko a zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme na 170°C na 30 minut. Déme vychladnout.

Stejným postupem uděláme i ostatní korpusy dle ingrediencí. Každý korpus upečeme v dortových  formách různé velikosti. Nebo je po upečení upravíme, abychom měli tři různé velikosti.

Postup krém:

 V mléce rozmícháme pudingový prášek a trochu cukru. Dáme vařit. Po zhoustnutí odstavíme z plotny. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladnout. Žloutky utřeme s trochou cukru v tuhý krém.  Máslo utřeme se zbytkem cukru a rumem. Poté zlehka vyšleháme s pudingem a vyšlehanými žloutky. Korpusy pokapeme rumem a potřeme krémem, přiklopíme a znovu promažeme. Fondán rozdělíme na tři díly a vyválíme na moučkovém cukru. Ozdobíme korpusy a dle šikovnosti  dozdobíme