Zmrzlinový dort
Ingredience:
150 g mouky -Jizerka
100 g cukru
5 vajíček
2 lžíce mléka
½ bezlepkového prášku do pečiva
300 ml zmrzliny-bezlepkové
Na zdobení:
250 g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce rumu Tuzemák
Postup:
V misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky se dvěma lžícemi cukru. Po té
dáme do větší misky mouku, zbytek cukru a prášek do pečiva. Následně přidáme tuhý sníh a
vyšlehané žloutky a přilijeme mléko. Nakonec vše zlehka zamícháme. Troubu si předem
předehřejeme, plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Pečeme asi tak
20 minut na 160°C. Dáme vychladnout. Vezmeme větší misku nebo sítko. Vyložíme potravinářskou
folií. Piškot nakrájíme na trojúhelníky a vyložíme tím rovnoměrně připravenou misku, vyplníme
zmrzlinou, kterou jsme si dřív vyndali, aby se nám lépe plnila do dortu. Vršek vyložíme opět
nakrájenou piškotovým těstem, opatrně překlopíme. Potřeme krémem. Dáme do mrazáku.