Těsto: 100 g mouka - Jizerka
100 g cukru krystal
6 vajíček
½ kypřícího prášku do pečiva
Krém: 100 g másla
200 g moučkového cukru
1 lžíce Rumu- Tuzemák
1 mascarpone
Zdobení: rybízová marmeláda , višně
Postup:
Nejdříve si připravíme korpus. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a žloutky utřeme s trochou cukru. Ve větší míse smícháme mouku, zbytek cukru a zlehka vmícháme tuhý sníh a vyšlehané žloutky. Těsto pak nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Nakonec dáme vše péct do předem vyhřáté trouby asi tak na 30 minut na 170 °C.
Zatím, co se korpus peče, si můžeme připravit krém. Utřeme máslo s cukrem, pak do něj dáme rum a mascarpone. Takto hotový krém dáme do lednice asi tak na jednu hodinu ztuhnout.
Korpus po vychladnutí podélně rozpůlíme, pokapeme silnou kávou a rumem a promažeme marmeládou a poklademe višně. další díl korpusu promažeme krémem. Nakonec celý povrch dortu potřeme krémem .