Ingredience:
150 g mouky- Jizerka
120 g cukr krystal
5 vajíček
4 lžíce mléka
½ bezlepkového kypřícího prášku
Postup:
V misce vyšleháme bílky v tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem. Poté dáme do větší misky mouku a prášek do pečiva. Následně přidáme tuhý sníh a vyšlehané žloutky a přilijeme mléko. Vše zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Pečeme na 170°C na 45 minut. Po vychladnutí opatrně vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem. Beránka ozdobíme velikonoční mašličkou.
Tip:
Místo mléka můžeme dát smetanu. Těsto můžeme udělat i dvoubarevné, takže do půlky těsta zamícháme 2 lžíce kakaa a do formy nalijeme nejdříve bílé těsto a pak druhou půlku těsta s kakaem.