Ingredience:
200g mouky- Jizerka
100g moučkového cukru
100g mletých ořechů
150g tuku
1 vajíčko
2 lžíce tvarohu
Krém a zdobení:
150g másla
150g moučkového cukru
1 bezlepkový vanilkový pudingový prášek
300 ml mléka
100g čokolády na vaření
Postup:
Na vál dáme mouku, cukr, mleté ořechy, tvaroh, vajíčko a tuk pokojové teploty. Vypracujeme těsto, které necháme v ledničce chvilku odležet. Na vále vyválíme silnější placu a vykrajujeme kolečka asi o průměru 4 cm. Namotáme na cukrářské trubičky. Hotové trubičky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 160°C asi tak 20 minut. Dáme vychladnout a poté teprve opatrně vyndáme kovové formičky.
Trubičky naplníme krémem, který si připravíme takto: v mléce zamícháme dvě lžíce cukru a pudingový prášek. Dáme vařit. Vaříme do zhoustnutí. Přikryjeme potravinářskou folií. Necháme vychladnout. Poté vyšleháme máslo s cukrem a vychladlým pudingem. Plníme pomocí zdobícího sáčku do trubiček. Konce trubiček namočíme v rozehřáté čokoládě a vše nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem. Můžeme také zdobit vyšlehanou šlehačkou.