Ingredience:
150 g mouky -Jizerka
100 g mouky polohrubé kukuřičné
100 g mouky rýžové
150 g cukru
2 vajíčka
1 bezlepkový prášek do pečiva
100 ml mléka
100 g tuku
Náplň maková:
250 g máku
100 g cukru
100 ml mléka
½ bezlepkového vanilkového pudingu
Tvarohová náplň:
350 g tvarohu
1 kysaná smetana
50 ml mléka
50 g hrozinek
100 g cukru
200 g umytých a vypeckovaných švestek
Drobenka:
100 g kokos
100 g mandlových lupínků
100 g cukr
50 g polohrubá kukuřičná mouka
3 lžíce oleje
Postup:
Do mísy dáme mouky, cukr, prášek do pečiva. Tuk rozehřejeme a dáme vychladnout. V misce rozmícháme vajíčka, mléko a rozehřátý tuk. Vše nalijeme do mísy s moukou a zamícháme. Těsto má být tužší. 2/3 těsta dáme na střední plech. Uděláme si náplně. Do hrnečku dáme mák, mléko a cukr. Dáme na plotnu a za stálého míchání vaříme. Pomalu přisypeme pudingový prášek a zlehka chvilku povaříme. Odstavíme z plotny a dáme vychladit. Tvarohovou náplň uděláme jednoduše. Veškeré ingredience zlehka zamícháme v misce. Vezmeme plech, na kterém máme těsto. Na těsto rozetřeme makovou náplň, poklademe švestkami a dál potřeme tvarohovou náplní. Zbytek těsta smícháme s ingrediencemi na drobenku, zamícháme a posypeme tím celý koláč.