JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

SVATEBNÍ KOLÁČKY

SVATEBNÍ KOLÁČKY

Svatební koláčky bez lepku

 Ingredience:

500 g mouky- Jizerka

100 g sádla

150 g másla

10 g cukru

2 žloutky

125 ml mléka

42 g čerstvého droždí

špetka soli

citronová kůra


 Nádivka jablečná:

½ kg jablek

50 g cukru

1 lžíce skořice

5 g nasekaných ořechů

1 vanilkového puding v prášku

Postup:

Jablka omyjeme, oloupeme a vykrájíme. Nahrubo nastrouháme. Dáme do kastrolku a přidáme cukr, skořici a ořechy. Vše povaříme. Přidáme puding a vaříme do zhoustnutí.

Nádivka tvarohová:

500 g tvarohu

100 g cukru

1 žloutek

1 vanilkový puding v prášku

Postup:

Vše dáme do misky a jemně vyšleháme.

Nádivka maková:

Ingredience

150 g umletého maku

150 ml mléka

100 g cukru

3 lžíce vanilkového pudingu v prášku

Špetka skořice strouhaná citronová kůra a půl lžičky pravé vanilky

Postup:

V hrnci smícháme umletý mák a mléko a postupně povaříme. Za stálého míchání následně přidáváme cukr a puding. Povaříme do zhoustnutí. Přidáme špetku skořice, citronovou kůru a lžičku pravé vanilky.

Nádivka oříšková:

150 g mletých ořechů

150 ml mléka

100 g cukru

1 lžíce rumu

3 lžíce vanilkového pudingu v prášku

Postup:

Do hrnce dáme umleté ořechy a přidáme mléko a cukr. Za stálého míchání povaříme. Přidáme puding a vaříme do zhoustnutí.  Poté odstavíme z plotny a přidáme rum.

Nádivka povidlová

 Na povidla používáme hodně přezrálé švestky. Umyté a vypeckované švestky dáme na vyvýšený plech. Posypeme cukrem a pokapeme  šťávou  z jednoho citrónu. Dáme péct do trouby na 180°C na 2 hodiny. Občas promícháme, po vyndání zalijeme rumem a zlehka na hrubo promixujeme.

Drobenka 1.

100 g mouky polohrubé kukuřičné

50 g cukru

50 g tuku

Drobenka 2.

50 g kokosu strouhaný

50 g tuku

50 g cukru

50 g kokosové lupínky

Drobenka3.

50 g kokosu strouhaný

50 g tuku

50 g cukru

50 g mandlových lupínků

Postup těsto:

V hrnečku rozmícháme droždí s cukrem, zalijeme do půlky vlažným  mlékem  a necháme kynout kvásek. Rozehřejeme si tuk a necháme vychladnout. Do mísy dáme vykynutý kvásek a postupně všleháváme mouku, mléko a tuk. Těsto pořádně vypracujeme nejlépe v kuchyňském robotu. Těsto nekyne. Na vál dáme půl dávky těsta a vyválíme placku. Kulatým vykrajovátkem vykrájíme kolečka. Do vykrojeného kolečka uděláme důlek a plníme různou nádivkou. Posypeme drobenkou. Okraje koláčku potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Dáme péct na plech s pečícím papírem.  Pečeme na 170 °c dozlatova.


21.6.2019 10:10:31 | přečteno 2173x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load