JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU

SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU

Piškotový korpus:

150 g mouky -Jizerka

100 g cukru

5 vajíček

2 lžíce mléka

½  bezlepkového prášku do pečiva

Oříškový korpus:

100 g mouky -Jizerka

100 g mletých ořechů

100 g cukru

5 vajíček

2 lžíce mléka

½  bezlepkového prášku do pečiva

Kakaový korpus:

150 g mouky- Jizerka

150 g cukru krystal

5 vajíček

2 lžíce mléka

3 lžíce kakaa

½ bezlepkového prášku do pečiva

Krém:

500 g másla

250 g cukru

400 ml mléka

1 ½ bezlepkového vanilkového  pudingového prášku

3 lžíce rumu

3 žloutky

Na zdobení:

Fondán od Dr.Oetker

Postup korpusy:

V misce vyšleháme bílky v tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do větší misky dáme mouku a kypřící prášek, přidáme sníh a vyšlehané žloutky. Přilijeme mléko a zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme na 170°C na 30 minut. Déme vychladnout.

Stejným postupem uděláme i ostatní korpusy dle ingrediencí. Každý korpus upečeme v dortových  formách různé velikosti. Nebo je po upečení upravíme, abychom měli tři různé velikosti.

Postup krém:

 V mléce rozmícháme pudingový prášek a trochu cukru. Dáme vařit. Po zhoustnutí odstavíme z plotny. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladnout. Žloutky utřeme s trochou cukru v tuhý krém.  Máslo utřeme se zbytkem cukru a rumem. Poté zlehka vyšleháme s pudingem a vyšlehanými žloutky. Korpusy pokapeme rumem a potřeme krémem, přiklopíme a znovu promažeme. Fondán rozdělíme na tři díly a vyválíme na moučkovém cukru. Ozdobíme korpusy a dle šikovnosti  dozdobíme 

 

 


21.6.2019 10:22:13 | přečteno 2794x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load