Piškotový korpus:
150 g mouky -Jizerka
100 g cukru
5 vajíček
2 lžíce mléka
½ bezlepkového prášku do pečiva
Oříškový korpus:
100 g mouky -Jizerka
100 g mletých ořechů
100 g cukru
5 vajíček
2 lžíce mléka
½ bezlepkového prášku do pečiva
Kakaový korpus:
150 g mouky- Jizerka
150 g cukru krystal
5 vajíček
2 lžíce mléka
3 lžíce kakaa
½ bezlepkového prášku do pečiva
Krém:
500 g másla
250 g cukru
400 ml mléka
1 ½ bezlepkového vanilkového pudingového prášku
3 lžíce rumu
3 žloutky
Na zdobení:
Fondán od Dr.Oetker
Postup korpusy:
V misce vyšleháme bílky v tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do větší misky dáme mouku a kypřící prášek, přidáme sníh a vyšlehané žloutky. Přilijeme mléko a zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme na 170°C na 30 minut. Déme vychladnout.
Stejným postupem uděláme i ostatní korpusy dle ingrediencí. Každý korpus upečeme v dortových formách různé velikosti. Nebo je po upečení upravíme, abychom měli tři různé velikosti.
Postup krém:
V mléce rozmícháme pudingový prášek a trochu cukru. Dáme vařit. Po zhoustnutí odstavíme z plotny. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladnout. Žloutky utřeme s trochou cukru v tuhý krém. Máslo utřeme se zbytkem cukru a rumem. Poté zlehka vyšleháme s pudingem a vyšlehanými žloutky. Korpusy pokapeme rumem a potřeme krémem, přiklopíme a znovu promažeme. Fondán rozdělíme na tři díly a vyválíme na moučkovém cukru. Ozdobíme korpusy a dle šikovnosti dozdobíme