JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

Štrůdl bez lepku

Štrůdl bez lepku


Těsto:250 g mouky - Jizerky

150 g másla nebo sádla

100 g tvarohu

2 vajíčka

½ prášku do pečiva 

Náplň: Oloupaná, vykrájená jablka - nakrájená na kostičky nebo nastrouhaná

Mletá skořice

Nasekané ořechy

100 g rozinek

2 lžíce třtinového cukru (pokud nejsou jablka dostatečně sladká)

2 lžíce bezlepkové strouhanky

1 vajíčko rozšlehané na pomazání hotového štrúdlu 

Postup: Na vál nasypeme mouku, nakrájíme máslo, které má pokojovou teplotu. Dál přidáme tvaroh, vajíčka a prášek do pečiva. Vše ručně vypracujeme v hladké těsto a dáme na půl hodiny odležet do ledničky.

Po odložení vyválíme z těsta dvě slabé placky, posypeme je strouhankou. Poté těsto poklademe rovnoměrně jablka, posypeme skořicí a trochou cukru. Můžeme přidat i nasekané ořechy a rozinky.

Těsto zamotáme do ruličky, dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi ¾ h na 170 °C.

Tip: Těsto je velmi křehké, takže bude lepší vyválet silnější placky. Když se štrúdl nepovede, nemá příliš estetickou formu, rozpadá se, ale chutná dobře. Při nejhorším ho můžete sníst z plechu lžičkou, pokud máte doma takové hladovce jako já.


24.3.2021 9:05:57 - aktualizováno 24.3.2021 9:07:27 | přečteno 190x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load