Ingredience
100 g mouky Jizerka
100 g cukru
50 g strouhaných mandlí
50 g másla 1 vanilkový lusk
7 vajíček
50 g čokolády na vaření
Krém
120g másla
100 g cukru
1 lžíce kakaa
3 lžíce silné černé kávy
Postup krém
Máslo utřeme s cukrem, zlehka přimícháme kávu a kakao. Dáme do ledničky vychladit. Zdobení Meruňková marmelády Čokoládová poleva:
250 g cukru
30 g kakaa
10 g másla
150 g čokolády na vaření
200 ml vody
Postup poleva Cukr svaříme ve vodě. Zatím utřeme máslo s kakaem a změklou čokoládou. Za stálého míchání vléváme svařený cukr.
Postup dort
Utřeme máslo s trochou cukru. Vyšleháme žloutky v tuhý krém s trochou cukru. Bílky vyšleháme se lžící cukru v tuhý sníh. Do větší mísy dáme mouku, utřené máslo, vanilkový lusk, trochu strouhané pomerančové kůry, pomalu zamícháme a přidáváme změklou čokoládu na vaření, vyšlehané žloutky a vyšlehané bílky a nastrouhané mandle Zlehka řádně promícháme . Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme asi tak 45 minut na 170°C. Vychlazený korpus podélně rozdělíme na tři díly. První promažeme meruňkovou marmeládou, přiklopíme další díl, který pokapeme silnou černou kávou a potřeme krémem. Přiklopíme , pokapeme kávou a celý dort potřeme zbytkem krému. Dáme vychladit. Po vychladnutí celý dort polijeme kávovou polevou a dáme opět do ledničky vychladnout.
TIP reept na pravý Sachrův dort je chráněný, tak alespoň tady máte mojí bezlepkovou variantu.