Těsto:
150g mouka - Jizerka
100g cukru
5 vajíček
½ prášku do pečiva
Krém:
1 mascarpone
1 bílá čokoláda
60g cukr moučka
1 lžíce rumu
Postup:
V jedné misce vyšleháme z bílků tuhý sníh a v druhé vyšleháme žloutky se lžící cukru. Do velké mísy pak dáme mouku, půl prášku do pečiva, vyšlehané bílky a žloutky a jemně zamícháme. Troubu si předem předehřejeme, plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Pečeme asi 20 minut na 170 °C.
Po vyndání z trouby ještě teplé těsto zamotáme pomocí utěrky do rolády a takto necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu ,kterou po mírném vychladnutí vmícháme do mascarpone. Lehce vyšleháme s cukrem a rumem. Až poté těsto v utěrce rozmotáme, namažeme dvěma třetinami krému, opět zamotáme a povrch potřeme zbytkem krému. Posypeme dle chuti.