Těsto:
350g mouka - Jizerka
200g cukr krystal
300ml mléka
2 vajíčka
3 polévkové lžíce kakaa
100ml olivového oleje
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce medu
2 lžíce rumu
Zdobení:
Rybízová marmeláda
Rozehřátá čokoláda na vaření
Strouhaný kokos na posypání
Postup:
Do větší mísy dáme mouku, cukr, kakao a ostatní přísady. V misce vyšleháme vajíčka, mléko, rum, med a olej. Nalijeme do mísy s moukou a vše lehce promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 150 °C asi na 30 minut.
Po vychladnutí perník podélně rozpůlíme, spodní díl potřeme rybízovou marmeládou a přiklopíme horní díl. Celý perník pak polijeme připravenou čokoládou a po vychladnutí posypeme strouhaným kokosem.