JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

Ovocný kynutý koláč

Ovocný koláč

200 g bezlepkové směsi Jizerka
20 g pohankové mouky
30 g kukuřičné mouky
¼ lžičky soli
20 g čerstvého droždí
2 lžíce cukru krystal
1 žloutek
2 lžíce oleje
0,375 l mléka /rýžového mléka
borůvky, příp. meruňky nebo jiné ovoce


Drobenka:
50 g kukuřičné mouky

50 g bezlepkové směsi Jizerka
50 g cukru moučka
40 g másla (Promiena-bezmléčný tuk Lídl)

Mouku prosejeme do mísy, utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme čtyřmi lžícemi mléka, posypeme je částí cukru a přikryjeme. Droždí je asi po 
10 minutách nakynuté. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme středně tuhé hladké těsto, které vlijeme na plech, na kterém je pečicí papír. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout, na vykynuté těsto dáme borůvky nebo jiné ovoce a posypeme drobenkou, kterou vytvoříme promícháním kukuřičné mouky, cukru a másla. Koláč pečeme při 180 °C asi 20 minut.


Pokud chcete extra tenké těsto a hodně ovoce, rozdělte těsto na 3 díly a použijte kulaté formy. Můj tip: Pokud máte doma pekárnu na chleba, tak si kynuté těsto můžete připravit v pekárně, do pečicí mísy vložíte všechny ingredience a zapnete na program těsto, asi za hodinu a půl budete mít krásně nakynuté těsto, které vlijete na plech, na těsto pokladete ovoce a na něj drobenku, necháte ještě asi 20 minut kynout a pečete.

 

 


24.3.2021 9:29:50 | přečteno 248x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load