JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

OVOCNÝ DORT BEZLEPKU

BEZLEPKOVÝ OVOCNÝ DORT

Ovocný Dort 


Korpus:
150 g mouka - Jizerka
100 g cukru krystal
4 vejce
½ kypřícího prášku do pečiva 


Krém:
1 zavařenina – např. od Hamé
400 ml mléka
1 polévková lžíce cukru
1 pudingový prášek - vanilkový Dr. Oetker
1 Mascarpone 


Na ozdobení:
Ovoce podle chuti
2 balíčky želatiny v prášku - Dr. Oetker nebo Agar mletý želírovací přípravek 


Postup:
Nejdříve si připravíme korpus. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a žloutky vyšleháme s cukrem do tuhého krému. V jiné misce smícháme mouku, půl prášku do pečiva a postupně jemně vmísíme sníh a vyšlehané žloutky. Vznikne nám tak těsto, které dáme péct do vymazané a vysypané dortové formy. Korpus pečeme asi půl hodiny na 170 °C. Po vychladnutí korpus podélně rozpůlíme a promažeme ovocnou zavařeninou. Poté vrátíme korpus zpět do formy, bude se nám dál s dortem lépe pracovat.
Následně si připravíme krém. Na plotnu dáme vařit mléko, v němž rozmícháme pudingový prášek a cukr, a vaříme do zhoustnutí. necháme vychladnout a vmícháme mascarpone. Krém dáme na korpus a poklademe ovocem a polijeme želatinou. Tu uvaříme podle návodu na sáčku. Celý dort dáme nakonec do ledničky vychladit a ztuhnout.


26.3.2019 15:55:28 | přečteno 1625x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load