Ovocný Dort
Korpus:
150 g mouka - Jizerka
100 g cukru krystal
4 vejce
½ kypřícího prášku do pečiva
Krém:
1 zavařenina – např. od Hamé
400 ml mléka
1 polévková lžíce cukru
1 pudingový prášek - vanilkový Dr. Oetker
1 Mascarpone
Na ozdobení:
Ovoce podle chuti
2 balíčky želatiny v prášku - Dr. Oetker nebo Agar mletý želírovací přípravek
Postup:
Nejdříve si připravíme korpus. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a žloutky vyšleháme s cukrem do tuhého krému. V jiné misce smícháme mouku, půl prášku do pečiva a postupně jemně vmísíme sníh a vyšlehané žloutky. Vznikne nám tak těsto, které dáme péct do vymazané a vysypané dortové formy. Korpus pečeme asi půl hodiny na 170 °C. Po vychladnutí korpus podélně rozpůlíme a promažeme ovocnou zavařeninou. Poté vrátíme korpus zpět do formy, bude se nám dál s dortem lépe pracovat.
Následně si připravíme krém. Na plotnu dáme vařit mléko, v němž rozmícháme pudingový prášek a cukr, a vaříme do zhoustnutí. necháme vychladnout a vmícháme mascarpone. Krém dáme na korpus a poklademe ovocem a polijeme želatinou. Tu uvaříme podle návodu na sáčku. Celý dort dáme nakonec do ledničky vychladit a ztuhnout.