Ingredience:
6 vajíček
100 g cukru
100 g mouky Jizerka
2 lžičky mléka
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
Krém
1 mascarpone
1 smetana na šlehání
1 kysaná smetana
100 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
Ovoce maliny , jahody, borůvky a ostružiny
Postup:
Bílky vyšleháme s trochou cukru do tuhého sněhu. Žloutky utřeme do pěny s trochou cukru. Do mísy dáme mouku, mléko, zbytek cukru a prášek do pečiva, přidáme vyšlehané bílky a utřené žloutky a lehce zamícháme.
Těsto dáme předem vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme asi tak 1 hodinu na 170°C .
Krém postup- šlehačku ušleháme a poté přidáme smetanu a mascarpone. Vše vyšleháme s cukrem a s rumem.
Dort po vychladnutí rozřízneme a promažeme krémem a posypeme malinami . Dort dozdobíme zbytkem ovoce .
Dobrou chut´.