Potřebujeme:
150 g mouky - Jizerka
100 g cukru krystal
5 vajíček
1 prášek do pečiva bezlepkový
2 lžíce mléka
3 kysané smetany
1 smetana na šlehání
Jahody (banány či jiné ovoce)
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky v jiné misce vyšleháme s trochou cukru do tuhého krému. Do větší misky dáme mouku, prášek do pečiva a postupně přidáváme vyšlehaný sníh z bílků a vyšlehané žloutky. Do těsta lehce zamícháme 2 lžíce mléka. Do vymazané a vysypané dortové formy nalijeme těsto a dáme péct. Pečeme 30 min na 170 °C.
Během pečení si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku s trochou cukru a rozdělíme do dvou misek. Tři kysané smetany přidáme rovným dílem do těchto dvou misek a přidáme zbytek cukru a zamícháme.
Jahody umyjeme a rozpůlíme. Již upečený korpus necháme nejdříve vychladit a až poté vyjmeme z formy a formu umyjeme. Korpus rozdělíme na dva díly. Jeden díl natrháme a vyplníme jím dno formy a potřeme krémem z jedné misky. Na krém následně poklademe rovnoměrně jahody. Po té poklademe natrhaným druhým dílem korpusu, potřeme krémem z druhé misky a opět poklademe rovnoměrně jahodami. Nakonec dáme na noc do ledničky vychladnout.
Tip:
Můžeme dát i jiné ovoce, dobrý je i s banány.