JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU

Jahodovo smetanovy dort








Potřebujeme:

150 g mouky - Jizerka

100 g cukru krystal

5 vajíček

1 prášek do pečiva  bezlepkový

2 lžíce mléka

3 kysané smetany

1 smetana na šlehání

Jahody (banány či jiné ovoce)

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky v jiné misce vyšleháme s trochou cukru do tuhého krému. Do větší misky dáme mouku, prášek do pečiva a postupně přidáváme vyšlehaný sníh z bílků a vyšlehané žloutky. Do těsta lehce zamícháme 2 lžíce mléka. Do vymazané a vysypané dortové formy nalijeme těsto a dáme péct. Pečeme 30 min na 170 °C.

Během pečení si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku s trochou cukru a rozdělíme do dvou misek. Tři kysané smetany přidáme rovným dílem do těchto dvou misek a přidáme zbytek cukru a zamícháme.

Jahody umyjeme a rozpůlíme. Již upečený korpus necháme nejdříve vychladit a až poté vyjmeme z formy a formu umyjeme. Korpus rozdělíme na dva díly. Jeden díl natrháme a vyplníme jím dno formy a potřeme krémem z jedné misky. Na krém následně poklademe rovnoměrně jahody. Po té poklademe natrhaným druhým dílem korpusu, potřeme krémem z druhé misky a opět poklademe rovnoměrně jahodami. Nakonec dáme na noc do ledničky vychladnout.

Tip:

Můžeme dát i jiné ovoce, dobrý je i s banány.


22.6.2020 14:06:48 | přečteno 610x | vaclav.benda
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load