JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

Dort Dalmatin

dort Dalmatin

Ingredience:

150 g mouky -Jizerka

100 g cukru

5 vajíček

2 lžíce mléka

½ bezlepkového prášku do pečiva

 

Krém:

250 g másla

250 ml mléka

100 g cukru moučka

100 g cukr krystal

1 pudingový prášek vanilkový

2 lžíce rumu

Zdobení:

1 fodán Dr.Oetker

Kakao

 

 

Postup:

V misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky se dvěma lžícemi cukru.  Po té  dáme do větší misky mouku, zbytek cukru a prášek do pečiva. Následně přidáme tuhý sníh a  vyšlehané žloutky a přilijeme mléko. Nakonec vše zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do předemvymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi tak 30 minut.

Připravíme si krém. V mléce rozmícháme pudingový prášek a trochu cukru. Dáme vařit. Po zhoustnutíodstavíme z plotny. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladnout. Máslo utřeme se zbytkem cukru a rumem. Poté zlehka vyšleháme s pudingem. Dort rozkrojíme podélně, pokapeme rumem a potřeme krémem. Přiklopíme druhou půlkou a celý dort potřeme zbytkem krému. Fondán rozválíme na vále posypaným moučkovým cukrem. Přiložíme opatrně na promazaný dort. Zbytek fondánupromícháme s kakaem. Opět rozválíme a vykrojíme různá kolečka. Která zespodu pomažeme krémem a přiklopíme na dort.

 

 


8.4.2021 13:30:45 | přečteno 181x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load