Ingredience:
150 g mouky -Jizerka
100 g cukru
5 vajíček
2 lžíce mléka
½ bezlepkového prášku do pečiva
Krém:
250 g másla
250 ml mléka
100 g cukru moučka
100 g cukr krystal
1 pudingový prášek vanilkový
2 lžíce rumu
Zdobení:
1 fodán Dr.Oetker
Kakao
Postup:
V misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky se dvěma lžícemi cukru. Po té dáme do větší misky mouku, zbytek cukru a prášek do pečiva. Následně přidáme tuhý sníh a vyšlehané žloutky a přilijeme mléko. Nakonec vše zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do předemvymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi tak 30 minut.
Připravíme si krém. V mléce rozmícháme pudingový prášek a trochu cukru. Dáme vařit. Po zhoustnutíodstavíme z plotny. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladnout. Máslo utřeme se zbytkem cukru a rumem. Poté zlehka vyšleháme s pudingem. Dort rozkrojíme podélně, pokapeme rumem a potřeme krémem. Přiklopíme druhou půlkou a celý dort potřeme zbytkem krému. Fondán rozválíme na vále posypaným moučkovým cukrem. Přiložíme opatrně na promazaný dort. Zbytek fondánupromícháme s kakaem. Opět rozválíme a vykrojíme různá kolečka. Která zespodu pomažeme krémem a přiklopíme na dort.