JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

Citronový dort bez lepku

Citronový dort


Ingredience:

100 g mouky- Jizerka

50 g cukru

5 vajíček

2 lžíce mléka

1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

120 g tuku

Krém:

500 g mascarpone

2 citróny

4 žloutky

50 g cukru moučky

Citrónový sirup:

Citrónová kůra z jednoho citrónu

100ml vody

2 lžíce cukru

Postup:

Bílky vyšleháme s trochou cukru v tuhý sníh. Ve druhé misce utřeme žloutky se zbytkem cukru. Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přimícháme tuhý sníh a vyšlehané žloutky. Těsto nalijeme na střední plech s pečícím papírem. Pečeme na 170°C 15minut. Po upečení dáme vychladnout. Po vychladnutí,  piškotovou placku nadrobíme a přidáme tuk pokojové teploty. Připravíme si dortovou formu, do které takto vypracované těstíčko zamačkáme na dno formy. Pečeme na 200°C asi tak 10 minut. Zatím si připravíme krém. Vyšleháme žloutky s cukrem. Do misky dáme mascarpone , přidáme šťávu ze dvou citronů a zlehka vmícháme vyšlehané žloutky. Korpus dortu potřeme krémem a dáme přes noc do ledničky. Na zdobení si připravíme citronový sirup. Do kastrolku dáme vodu, přidáme cukr. Vše zlehka povaříme, až se cukr rozpustí, přidáme citronovou kůru. Zamícháme a odstavíme z ohně. Po vychladnutí zdobíme dort.


30.7.2021 9:42:57 - aktualizováno 30.7.2021 9:44:01 | přečteno 166x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load