JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU

BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM -BEZLEPKU

Bramborové šišky (Bramborový knedlík) bez lepku

Z jednoho druhu těsta připravíte nejen sladké šišky s mákem, ale také bramborové knedlíky jako přílohu.

600 g uvařených a vychladlých brambor (ideálně den předem vařené)
100 g bezlepkové směsi Jizerka
50 g bramborového škrobu
1 celé vejce
špetka soli do těsta
1 plátek másla
1 l vody na vaření šišek nebo knedlíků
1 lžíce oleje (do vody na vaření)
špetka soli do vody
na ochucení šišek např. mák, cukr, tvaroh, skořice… dle chuti

Na vále nastrouháme brambory na jemném struhadle, přidáme bezlepkovou směs, špetku soli, celé vejce a vypracujeme jemné těsto.
Z těsta tvarujeme válečky, které nakrájíme na šulánky nebo šišky. Pokud chceme připravit knedlíky, vytvoříme si z těsta dva větší válečky.
Do vroucí vody v hrnci vlijeme lžíci oleje, aby se nám neslepily, přidáme špetku soli a vložíme šišky nebo dva knedlíky. Promícháme, šišky vaříme asi 7 minut. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Knedlíky vaříme cca 12–15 minut, ve vodě obracíme. Po uvaření vložíme do sítka na okapání a dáme na ně plátek másla.

Příprava + vaření šišek: 20 minut
Příprava + vaření knedlíků: 30 minut


26.3.2019 15:56:55 | přečteno 3699x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load