RECEPT :
Krtkův dort bez lepku
Ingredience:
150 g mouky- Jizerka
100 g cukru
5 vajíček
2 lžíce mléka
½ bezlepkového prášku do pečiva
Krém:
250 g mascarpone
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
100 ml uvařeného a vychladlého pudingu
100 g cukru moučky
3 lžíce rumu- Tuzemák
2 větší banány
Postup:
V misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky se dvěma lžícemi cukru. po té dáme do větší misky mouku, zbytek cukru a prášek do pečiva. Následně přidáme tuhý sníh a vyšlehané žloutky a přilijeme mléko. Nakonec vše zlehka zamícháme. Troubu si předem předehřejeme, plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Pečeme asi tak 20 minut na 160. Zatím si připravíme krém. Veškeré ingredience dáme do větší misky a vše vyšleháme. Dáme do ledničky vychladit. Upečené těsto po vyndání z trouby dáme vychladnout. Vezmeme větší misku nebo sítko. Vyložíme potravinářskou folií. Piškot nakrájíme na trojúhelníky a vyložíme tím rovnoměrně připravenou misku, vyplníme krémem a nakrájeným banánem. Vršek dortu vyložíme opět nakrájenou piškotovým těstem. Dáme do ledničky ztuhnout. Po vychladnutí vyndáme na stůl a opatrně překlopíme. Potřeme zbytkem krému a posypeme kakaem. Dáme do ledničky a po chvilce můžeme servírovat.