JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. - výroba pečiva

Vyhledávání

Bezlepkové recepty

Makopovidlový dort bez lepku Citronový dort bez lepku Dort Dalmatin Čokoládové suflé Citronová bábovka Borůvkové kynuté knedlíky bez lepku Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku Ananasová buchta Jablečné šátečky bez lepku Ovocný kynutý koláč Perníčky bez lepku Sladké houstičky bez lepku Perník ořechový Štrůdl bez lepku Kefírová buchta bez lepku Kaštanovo -čokoládový dort ŠVESTKOVÝ KOLÁČ BEZ LEPKU TROCHU JINAK LETNÍ ROLÁDA BEZ LEPKU ČOČKOVÉ KARBANÁTKY BEZ LEPKU BUBLANINA S TŘEŠNĚMI BEZ LEPKU JAHODOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ DORT BEZ LEPKU JAHODOVO-SMETANOVÝ DORT BEZ LEPKU VIŠŇOVÝ DORT BEZ LEPKU BÁBOVKA OŘECHOVO-JABLEČNÁ BEZ LEPKU CHLÉB BEZ LEPKU SE SLANINOU ROLÁDA BEZ LEPKU MANDLOVÉ LASKONKY BEZ LEPKU MANDLOVÁ ROLÁDA BEZ LEPKU BORŮVKOVÝ NEBO MERUŇKOVÝ KYNUTÝ KOLÁČ BEZ LEPKU CUKETOVÉ PLACIČKY BEZ LEPKU PERNÍK BEZ LEPKU TRUBIČKY BEZ LEPLKU SÝROVÉ KULIČKY BEZ LEPKU MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ LEPKU ISCHELSKÁ KOLEČKA BEZ LEPKU - VÍTĚZ SOUTĚŽE JIPEK MALINOVÝ DORT BEZ LEPKU PALAČINKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT SVATEBNÍ DORT BEZ LEPKU SVATEBNÍ KOLÁČKY MALINOVÝ KRÉM MALINOVÝ DORTÍK - BEZLEPKU ŘEPOVÝ DORT-BEZLEPKU VINNÉ SUŠENKY -BEZLEPKU BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM - BEZLEPKU OVOCNÝ DORT BEZLEPKU MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ KYNUTÝ S JABLKY -BEZLEPKU BANÁNKY BEZLEPKU BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT VELIKONOČNÍ BERÁNEK BEZ LEPKU BEZLEPKOVÉ JABLEČNÉ KOŠÍČKY BEZLEPKOVÝ KRTKŮV DORT Kokosový koláč - Rafaelo Světlý chléb Bezlepkový chléb podle Petra Aubrechta Tlačené koláče Šlehaná bábovka Mandlovo-rozinková buchta Ovocné koláče se žmolenkou Universální bábovka Tvarohová štola Ovocné knedlíky z tvarohového těsta Bramborové těsto

BEZLEPKOVÝ KARAMELOVÝ DORT

KARAMELOVÝ DORT - BEZLEPKU

RECEPT:

Karamelový dort BEZLEPKU

Ingredience korpus:
100 g mouky-Jizerka
80 g cukr krystal
4 vajíčka
2 lžíce mléka
1 lžička bezlepkového prášku do pečiva

Ingredience karamel:
150 g cukr krystal
60 g másla
100 ml smetany na šlehání

Na zdobení:
4 větší banány
400 ml smetany na šlehání
250 g maskarone
200 g cukr krystal
100 g mandlových lupínků

Postup korpus:
Vyšleháme bílky v tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do větší misky dáme mouku a kypřící prášek, přidáme sníh a vyšlehané žloutky. Přilijeme mléko a zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme na 170°C na 30 minut. Déme vychladnout.

Postup karamel:
Do hrnce dáme cukr a zahříváme na mírném ohni, až cukr zkaramelizuje. Stále mícháme, aby se nepřipálil. Přidáme tuk, až se rozehřeje, tak přidáme smetanu a stále mícháme do doby, než se cukr nerozpustí. Přelijeme přes sítko, aby nebyli v karamelu hrudky.

Postup zdobení:
Korpus dortu pokapeme rumem a poklademe naplocho nakrájenými banány. Polijeme karamelem. Vyšleháme maskarpone s trochou cukru a natřeme na banány. Vyšleháme šlehačku s trochou cukru a potřeme dort. Upražíme lupínky s cukrem. Dort polijeme karamelem a posypeme upraženými lupínky. Necháme v ledničce vychladit.

TIP:
Karamel je výborný a můžete ho použít i na zdobení zmrzliny atd. Zbylý karamel si můžeme dát do ledničky, ale před použitím musíme předem vyndat, aby měl tekutou formu.


26.3.2019 15:36:25 | přečteno 942x | l.ruzickova
 
logo ceska potravinaLogo RP LHVyrobek roku logoČeská cechovní norma JIPEKlogo bez lepkuBIO certifikátBIO certifikát
JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o. © 2017 | Děčínská 1699, 470 01 Česká Lípa
Telefon: 487 820 430 | E-mail: odbyt@jipek.cz
 
 
load