Bublanina s třešněmi
Těsto:
150 g mouka - Jizerka
100 g kukuřičná polohrubá mouka
150 g cukr krystal
100 ml mléka
3 vajíčka
1 prášek do pečiva - Dr. Oetker, Labeta
vypeckované třešně
Postup:
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem. Do velké mísy dáme nejdříve mouku s práškem do pečiva a postupně vmícháme sníh a vyšlehané žloutky. Až potom zamícháme do těsta mléko a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Třešně umyjeme, vypeckujeme a poklademe na těsto. Nakonec dáme do trouby a pečeme na 170 °C asi tak 30 minut.
Tip: Třešně jsou dobrým zdrojem draslíku, který pomáhá udržovat pravidelný rytmus srdce a zdravou pokožku. Třešně také mohou preventivně působit proti dně. Při alergii na mléko stačí vyměnit mléko za mandlové nebo rýžové.