Banánky
Těsto:
350 g mouky - Jizerka
160 g cukr moučky
250 g másla
2 žloutky
1 prášek do pečiva
2 vanilkové pudingy
Postup:
Na vál dáme mouku a na plátky nakrájený tuk o pokojové teplotě. Potom přidáme cukr, žloutky a nasypeme pudingové prášky. Na válu vypracujeme hladké těsto, které dáme do ledničky na jednu hodinu odležet. Po odležení těsto dáváme po kouskách do strojku (mlýnek na maso se speciálním zvlněným nástavcem jako u kokosových koleček) a postupně odkrajujeme menší banánky. Ty na vymazaném plechu pečeme v troubě na 170 °C asi 20 minut. Teprve až po vychladnutí je opatrně sundáváme z plechu.
Tip:
Dávejte si pozor při manipulaci s banánky, jsou totiž velmi křehké. Ráda jednotlivé banánky spojuji tak, že je promažu rybízovou marmeládou , přilepím je k sobě plochou stranou a dozdobím rozehřátou čokoládou na vaření .
Marmeládu nechte ve vodní lázni a spíše jí pokapu na banánky- jsou křehké a při mazání se hned lámou.