Ingredience:
1 menší ananasový kompot
300g mouky Jizerka
150g cukru
2 vajíčka
1 lžička jedlé sody
1 bezlepkový prášek do pečiva
Krém:
1 mascarpone
1 pomazánkové máslo
150 g cukru moučka
400 ml mléka a jeden vanilkový puding v prášku a 2 lžíce cukru.
Postup:
Do mísy dáme mouku a cukr. Přidáme jedlou sodu a prášek do pečiva. Ananasový kompot i s tekutinou pořádně rozmixujeme , přidáme vajíčka a zamícháme. Vše nalijeme do misky s moukou a pořádně promícháme. Těsto nalijeme na střední plech vyložený pečícím papírem . Pečeme asi tak 45 minut na 170°C. Zatím si připravíme krém. Uvaříme puding a dáme vychladit pod svačinovou folií-neudělá se škraloup. V misce rozmixujeme mascarpone a pomazánkové máslo. Jak vychladne puding tak ho přidáme a znovu pořádně promícháme. Krém nalijeme na vychladlou buchtu, posypeme nastrouhanými ořechy a dáme do ledničky ztuhnout. Stačí na pár hodin.