Ve dnech 25.-27.dubna 2013 proběhl v krásném prostředí hotelu Bezděz ve Starých Splavech XIX. ročník Sympozia o morfologii a funkci střeva. Jedná se o již tradiční významnou akci v oblasti gastroenterologie a tématem letošního sympozia byla kromě jiných opět problematika celiakie a bezlepkové diety. Jizerské pekárny prezentovaly odborníkům z řad lékařů a sester novinky v bezlepkové nabídce, zejména dva druhy bezlepkových mufínů, dukátové buchtičky, vafle s tmavou polevou a pečivo v pečících sáčcích.
Dovolte abychom Vám oznámili, že vzhledem k tomu, že v 18. a v 19.týdnu je státní svátek (středa 1.5. a středa 8.5.2013), nebudeme v těchto týdnech expedovat bezlepkové balíky prostřednictvím PPL v úterý, ale pouze ve čtvrtek 2.5. a ve čtvrtek 9.5.2013. Děkujeme Vám za pochopení.
Ve středu 17.4.2013 se uskutečnilo Hypermaketu Globus Brno další bezlepkové odpoledne. Hlavním přednášejícím byla MUDr. Jitka Prokešová z FN Brno Bohunice, pracoviště IGEK. Jitka Dlabalová ze Společnosti pro bezlepkovou dietu hovořila o problémech celiaků v běžném životě. Jizerské pekárny poskytly k ochutnávce čerstvě upečené chleby z chlebových směsí a na místě dopékaly loupáky a žemle v pečícím sáčku. Ochutnávka z naší strany byla uzavřena nabídnutím rozkrájených mufinů straciatella a čokoláda, které jsou také v základní nabídce na Globus.